Juhász-Fekete Anita

Pszichológus

Szondy Máté - Olvadás

Könyvajánló

Hogyan dolgozható fel egy olyan trauma, mint egy gyermek elvesztése? Mi a normális gyász folyamata, és mikor beszélünk patológiás gyászfolyamatról? Egy pszichoterapeuta hogyan fog hozzá az ilyen súlyos élethelyzetek feldolgozásához? Milyen érzései, gondolatai és kételyei adódnak a munka során? Milyen módszerekhez nyúl annak érdekében, hogy a kliens ne csak „túléljen”, de megerősödve lépjen túl ezen a krízishelyzeten?

A HVG Kiadó gondozásában már számos apró könyvecske látott napvilágot magyar pszichiáterek és pszichológusok tollából. „A terapeuta esetei” sorozat kötetei mind egy-egy konkrét terápiás folyamatot mutatnak be a laikus közönség számára. A kötetek rövidek, lényegre törőek és amellett, hogy könnyen fogyaszthatóak, sok hasznos és érdekes információt tartalmaznak. A kezdeményezés óriási gyakorlati haszna, hogy széles körben teszi megismerhetővé a pszichológiai munka titokzatosnak, félelmetesnek és néha mágikusnak tartott folyamatát.

Dr. Szondy Máté könyve nagyon olvasmányos és élvezhető. A mindannyiunk számára súlyos terápiás történet elmesélésén túl a könyvben több rövid szakmai bekezdés is található, amelyek alátámasztják és magyarázzák a pszichológus döntéseit, technikáit. A szerzőnek ez idáig több könyve jelent meg, és gyakran olvashatóak szakmai és laikusoknak írott cikkei elsősorban a tudatos jelenlét – angol nevén mindfullness – témájában.

További könyvei: A boldogság tudománya (Jaffa Kiadó, 2010), Megélni a pillanatot (Kulcslyuk Kiadó, 2012), Hogyan tudnék tovább lépni? (Kulcslyuk Kiadó, 2014), A boldogság tudománya (Kulcslyuk Kiadó, 2016), Démonaink – Hogyan éljünk teljes életet a nehézségeinkkel együtt? (Kulcslyuk Kiadó, 2016).

Kinek ajánlom ezt a könyvet?

  • Azoknak, akiket érdekel a pszichológia és kíváncsiak, hogyan zajlik egy terápiás folyamat.
  • Azoknak, akik kíváncsiak, mit tart a pszichológia a gyászról és annak folyamatáról.
  • Azoknak, akik gyászolókkal foglalkoznak, vagy közeli hozzátartozójukat, barátjukat kívánják támogatni a gyász folyamatában.

Kiadó: HVG Kiadó

Oldalak száma: 108

ISBN: 9789633044674

Kiadás éve: 2017